Hoezo ..Ecologisch..?

 

Zoals ik al eerder schreef is zelfs ook de rat ook een levend wezen die het verdiend om met respect behandeld te worden.

Door een welgemikt schot op kop of borst wordt de rat in een fractie van een seconde humaan en direct gedood, en hoeft het beestje dan ook niet lang en onnodig te lijden.

Daartoe heb ik samen met mijn collega-rattenjagers een erkende schietvaardigheidstraining gedaan bij SVR (Schietvaardigheid voor rattenjagers), en kan ik -samen met mijn inmiddels 46 collega’s- mezelf een ''landelijk gecertificeerd rattenjager'' noemen.

Mede dankzij deze drie weken durende training kunnen wij garanderen dat vrijwel elk schot raak is, en dat vrijwel elke geschoten rat direct en op slag is gedood ..zonder daarbij onnodig te hoeven lijden. En wij werken allen volgens de nieuwe en beproefde ‘’ratslag-methode’’ en hebben zeer regelmatig onderling contact om ervaringen uit te wisselen, en samen oplossingen voor kleine problemen te bedenken.

(meer daarover op onze gezamenlijke homepagina rattenjagers.nl)

 

Waar mogelijk maken wij ook gebruik van de allernieuwste moderne loodvrije luchtdrukkogeltjes, zodat er verder zo min mogelijk lood extra door ons toedoen in het milieu terecht hoeft te komen. Ook hebben wij geleerd om continu alert en bewust te blijven van onze directe omgeving, zodat vee, huisdieren, apparatuur etc. zo min mogelijk gevaar lopen om per ongeluk geraakt te worden door het gebruikte kleine kaliber kogeltje.

..en bij twijfel, ..wordt er dus gewoon niet geschoten..